Friptură de Rață cu Vin Roșu din: piept de rata, sare, piper, ulei de masline, ceapa, usturoi, rozmarin, vin rosu, fond de carne, unt. Este o rețetă clasică, rafinată, care combină textura fragedă a cărnii de rață cu adâncimea și complexitatea vinului roșu, creând un fel de mâncare bogat și aromat. Aceasta rețetă este ideală […]
Pui aromat cu legume
PrinteazaPui aromat cu legume din: piept de pui, ceapa, rosii, praz, usturoi, morcov, ardei, suc de rosii, sare, piper, busuioc, ulei.
Ingrediente:
- 1 piept de pui
- 1 ceapă
- 2-3 roşii
- 1 fir de praz
- 3-4 căţei de usturoi
- 1 morcov
- 1 ardei gras
- 1 ceaşcă de suc de roşii
- sare
- piper
- busuioc
- ulei
Mod de preparare:
Pui aromat cu legume: Incinge uleiul şi pune carnea de pui (spălată şi tăiată cubuleţe) la prăjit până se rumeneşte, între timp, taie ceapa şi usturoiul mărunt, morcovul şi prazul în rondele, iar ardeiul şi roşiile, în cubuleţe.
Când carnea e rumenită, adaugă ceapa, usturoiul şi prazul şi lasă 4-5 minute, apoi acoperă cu apă şi lasă să fiarbă. Adaugă apa când legumele s-au înmuiat, înainte să devină călite.
După vreo zece minute, adaugă ardeiul şi roşiile, completează cu apă (dacă e cazul) şi lasă să fiarbă la f0c mic până ce sosul capătă o consistenţă mai groasă şi scade uşor.
Condimentează după gust (sare, piper şi busuioc), adaugă sucul de roşii, apoi lasă să fiarbă acoperit vreo zece minute.
Pofta buna!