Pui aromat cu legume

Printeaza

Pui aromat cu legume din: piept de pui, ceapa, rosii, praz, usturoi, morcov, ardei, suc de rosii, sare, piper, busuioc, ulei.

Ingrediente:

  • 1 piept de pui
  • 1 ceapă
  • 2-3 roşii
  • 1 fir de praz
  • 3-4 căţei de usturoi
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras
  • 1 ceaşcă de suc de roşii
  • sare
  • piper
  • busuioc
  • ulei

 

Mod de preparare:

Pui aromat cu legume: Incinge uleiul şi pune carnea de pui (spălată şi tăiată cubuleţe) la prăjit până se rumeneşte, între timp, taie ceapa şi usturoiul mărunt, morcovul şi prazul în rondele, iar ardeiul şi roşiile, în cubuleţe.

Când carnea e rumenită, adaugă ceapa, usturoiul şi prazul şi lasă 4-5 minute, apoi acoperă cu apă şi lasă să fiarbă. Adaugă apa când legumele s-au înmuiat, înainte să devină călite.

După vreo zece minute, adaugă ardeiul şi roşiile, completează cu apă (dacă e cazul) şi lasă să fiarbă la f0c mic până ce sosul capătă o consistenţă mai groasă şi scade uşor.

Condimentează după gust (sare, piper şi busuioc), adaugă sucul de roşii, apoi lasă să fiarbă acoperit vreo zece minute.

 

Pofta buna!

 

 

 

Friptură de Rață cu Vin Roșu

Friptură de Rață cu Vin Roșu din: piept de rata, sare, piper, ulei de masline, ceapa, usturoi, rozmarin, vin rosu, fond de carne, unt. Este o rețetă clasică, rafinată, care combină textura fragedă a cărnii de rață cu adâncimea și complexitatea vinului roșu, creând un fel de mâncare bogat și aromat. Aceasta rețetă este ideală […]

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.