Pui aromat cu migdale si stafide

Printeaza

Pui aromat cu migdale si stafide din: piept de pui, orez, ulei, migdale, stafide, ceapă, lapte, cuişoare, scorţişoară, sare, şofran.

 

Ingrediente: 

  • un piept de pui
  • 200 g orez fiert la abur
  • 10 linguri ulei
  • o lingură migdale
  • o lingură stafide
  • o ceapă
  • 100 ml lapte
  • 2 cuişoare
  • 1/2 linguriţă scorţişoară
  • sare
  • un pic de şofran

Mod de preparare:

Intr-o tigaie cu 4-5 linguri de ulei se rumenesc migdalele si apoi se scot. Apoi, se pun stafidele, se lasă un minut si ele, si se scot.

In acelaşi ulei, se pune ceapa la călit si i se adaugă şofranul desfăcut într-o lingură de lapte. In altă tigaie cu restul de ulei se rumeneşte carnea, se adaugă scorţişoara si cuişoarele si apoi se adaugă ceapa.

Se pun migdalele, stafidele, orezul si restul japtelui  se potriveşte de sare si se lasă pe foc, cu capac, 20 de minute.

Pui aromat cu migdale si stafide

Pui_aromat_cu_migdale_si_stafide

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.