Pui aromat cu salata de castraveti
PrinteazaPui aromat cu salata de castraveti din: usturoi, ghimbir, anason, scortisoara, piper Sichuan, amestec de 5 mirodenii, coriandru, ardei iute, vin dulce, sos de soia, sos de stridii, coaja de portocala, piept de pui, faina de orez, ulei, sare de mare, chili, castravete, otet, zahar si menta.
Ingrediente:
Pui:
- 3 căţei de usturoi
- 25 g ghimbir
- 3 bucăţi anason stelat
- 1 bucăţică scorţişoară
- 1 linguriţă piper Sichuan
- 1 linguriţă amestec de 5 mirodenii
- 1 linguriţă coriandru măcinat
- 1 ardei iute
- 250 ml vin dulce
- 80 ml sos de soia
- 125 ml sos de stridii
- coaja rasă de la 1 portocală
- 4 piepţi de pui
- făină de orez
- ulei pentru prăjit
Amestec picant:
- 2 bucăţi anason stelat
- 1 bucăţică scorţişoară
- 1 lingură sare de mare
- 1 linguriţă amestec 5 mirodenii
- 1 linguriţă chili
Salată:
- 1 castravete
- 1 lingură oţet de vin
- 1/2 linguriţă zahăr
- 1 mână frunze de mentă
- 1 ardei iute
Mod de preparare:
Se prepară amestecul picant: se prăjesc anasonul stelat şi scorţişoara, fără adaos de grăsime.
Se lasă să se răcească şi se macină; se adaugă restul de mirodenii şi sarea. Se pregăteşte salata; se taie castraveţii rondele
. Se amestecă oţetul cu zahăr, mentă şi ardei tocat şi se toarnă peste castraveţi.
Se toarnă într-o oală 2 l de apă şi se adaugă toate ingredientele, în afară de carne.
Se dau în clocot şi se lasă să fiarbă la foc moale, cca 30 min. Apoi se aşază puiul în supă şi se lasă să fiarbă 5 min. la foc foarte moale.
Se scoate carnea, se lasă să se răcească şi se taie bucăţele, care se tăvălesc prin făină de orez şi se prăjesc în ulei încins.
Se presară amestecul picant şi se serveşte cu lămâie şi salată.
Pui aromat cu salata de castraveti
Pofta buna!