Pui aromat
PrinteazaO reteta de pui aromat din: pui, unt, cimbru, oregano, maghiran, usturoi, cartofi, ceapa, morcovi, lamaie, sare si piper.
- 1 pui de 1,5 kg
- 100 gr. unt
- cimbru
- rozmarin
- oregano
- maghiran
- usturoi pisat
- 6 cartofi medii
- 3 cepe
- 1 morcov
- 1 lamaie
- sare
- piper
Mod de preparare:
Spala bine puiul, apoi sterge-l cu servete de bucatarie. Anesteca untul cu ierburile aromate, usturoiul pisat si sarea. Unge puiul cu acest amestec. atat prin exterior, cat si prin interior, inclusiv pe sub piele. Pune lamaia in interiorul puiului.
Da puiul la cuptor, intr-o tava mare, adaugand langa el cartofii si celelalte legume, taiate bucati mari. Tine puiul la foc mic, circa o ora si jumatate, avand grija sa il intorci de pe-o parte pe alta in tot acest timp.
Serveste puiul aromat cu legumele din tava si salata verde.
Pui aromat
Pofta buna!