Pui Asado cu sos Chimichurri

Printeaza

O reteta de Pui Asado cu sos Chimichurri din: pui, dovlecel, vanata, cartof, ceapa, ulei, cimbru, patrunjel, oregano, usturoi, sos de rosii, boia, pasta de ardei, ulei de masline si lamaie.

Asado este un mod de a frige carnea si chiar legumele, folosind un tip de gratar pe care se pun amestecate bucatile de carne condimentate alaruti de legume. Gratarul se pune oblic lângă foc şi se întoarce de câteva ori până când cele de pe grătar se rumenesc bine. Asado este considerată mâncare tradiţi­onală în Argentina, Uruguay, Paraguay, Chile şi sudul Braziliei, dar se prepară şi în alte ţări din America de Sud.

Ingrediente:

  • 1 pui
  • 1 dovlecel
  • 1 vanata mare
  • 1 cartof
  • 1 ceapa mare
  • 50 ml ulei
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 lingurita oregano
  • 1 catel de usturoi
  • 250 ml sos de rosii
  • 1 lingurita boia
  • 1 lingura pasta de ardei
  • 100 ml ulei de masline
  • 1 lamaie

 

Mod de preparare:

Curăţaţi puiul, tăiaţi-lîn două jumătăţi, spălaţi-l şi scurgeţi-l bine de apă. Spălaţi legumele şi, fără a le curăţa de coajă, tăiaţi vinetele cartofii şi dovleceii în rondele de circa 1 cm grosime. Ceapa curăţată şi spălată tăiaţi-o tot în rondele. Puneţi feliile de legume, împreună cu jumătăţile de pui, într-un castron mai mare sau într-o cratiţă şi stropiţi-le cu 50ml ulei de măsline, apoi presăraţi-le cu boia de ardei, cimbru, sare şi piper după gust.

Amestecaţi bine, astfel încât toate să se ungă şi să se condimenteze bine, apoi frigeţi-le pe grătarul încins până când carnea şi legumele se pătrund bine şi se rumenesc frumos pe toate părţile.

Pentru sosul chimichurri amestecaţi sosul de roşii cu pă­trunjelul tocat cât mai mărunt, pasta de ardei, oregano, usturoiul pi­sat, uleiul rămas, 1-2 linguri zeamă de lămâie, sare şi piper după gust. Serviţi câte 1 jumătate de pui fript la o porţie, cu garnitură de legume şi cu sos Chimichurri. Ornaţi cu pătrunjel şi cu feliuţe de lămâie.

Pui Asado cu sos Chimichurri

Pofta buna!

 

 

1 comentariu

  1. Maricica Neculce

    N-am mai auzit de o astfel de reteta pana acum

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.