Pui cu bame
PrinteazaPui cu bame din: pulpe de pui, ceapa, bame, otet, rosii, pudra de chili, usturoi, ulei, sare, piper, coriandru, patrunjel.
Ingrediente:
- 4 pulpe de pui
- o ceapă
- 500 g bame
- o ceşcuţă de oţet
- 500 g roşii
- o jumătate de linguriţă de pudră de chili
- 3 căţei de usturoi
- ulei de floarea-soarelui
- sare, piper
- coriandru
- pătrunjel
Mod de Preparare:
Bamele se curăţă, li se taie codiţele şi se pun într-un vas cu apă şi oţet. Se scot într-o strecurătoare şi se lasă la scurs.
Ceapa şi usturoiul se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt.
Se încinge ulei într-o cratiţă, se adaugă ceapa şi usturoiul, se călesc două minute la foc iute.
Bamele se prăjesc într-o tigaie anti-aderentă, fără ulei, până când încep să se usuce puţin.
Se pun peste ceapa călită, se adaugă pudra de chili, se călesc câteva minute, apoi se pun roşiile curăţate de pieliţă şi tocate mărunt, un pahar de apă, sare şi piper.
Se fierb 25-30 de minute, se presară verdeaţă tocată, se opreşte focul şi se acoperă.
Dacă sosul este prea gros, se mai adaugă apă şi se mai fierbe timp de zece minute.
Pulpele de pui se condimentează şi se prăjesc în ulei încins.
Se servesc alături de bamele fierbinţi, presărate cu verdeaţă.
Pofta buna!
Nu prea-mi plac bamele. O singura data am mancat si mi-a ajuns 🙂