Pui bang-bang
PrinteazaPui bang-bang din: piept de pui, sos de soia, ulei, chili, zahar, piper, ceapa.
- 275 g piept de pui cu piele
- 1 linguriţă sos de soia
- 1 linguriţă pastă de susan
- 1/2 linguriţă ulei de susan
- 2 linguriţie ulei de chilii
- 1 linguriţă zahăr
- 1/2 linguriţă boabe de piper de Sichuan, măcinate
- frunze de salată
- 1 fir de ceapă verde, tăiată rondele
Mod de preparare:
Aşezaţi carnea de pui într-o cratiţă, acoperiţi-o cu apă şi puneţi vasul pe foc. Când începe să clocotească, micşoraţi focul şi lăsaţi carnea să fiarbă încet, aproximativ 10 minute. Scurgeţi-o de zeamă şi lăsaţi-o deoparte.
Când s-a răcit, bateţi uşor partea acoperită de piele cu un sucitor, pentru a o frăgezi. Apoi îndepărtaţi pielea şi rupeţi carnea în fâşii cu degetele.
Preparaţi sosul, amestecând sosul de soia, pasta de susan, uleiul de susan, uleiul de chilii, zahărul şi piperul de Sichuan măcinat. Aranjaţi frunzele de salată pe un platou.
Presăraţi peste ele ceapa verde, apoi puneţi bucăţile de pui.
Peste toate turnaţi sosul şi serviţi.
Pofta buna!