Branza feta – Beneficii, proprietati si retete. Brânza feta este un tip de brânză populară în bucătăria mediteraneană și este cunoscută pentru gustul său distinct și textura moale și sfărâmicioasă. Iată mai multe informații despre brânza feta, inclusiv beneficiile pentru sănătate, proprietăți, contraindicații și o scurtă privire asupra istoriei sale: Beneficii pentru sănătate: Bogată în […]
Pui cu bere, scortisoara si curry
PrinteazaPui cu bere, scortisoara si curry din: pulpe de pui, cartofi, bere, scortisoara, cuisoare, curry, sare, piper, ulei de masline.
Ingrediente:
- 4 pulpe de pui
- 1 kg cartofi
- 1 sticla (500 g) bere
- 1 baton de scortisoara
- 2 cuisoare
- 1/2 lingurita curry
- sare
- piper
- ulei de masline
Mod de preparare:
Cureţi pulpele, apoi le tai în jumătăţi, le speli şi le aşezi într-un castron. Le ungi cu ulei şi le presari cu praf de curry, sare şi piper după gust.
Le aşezi într-o tavă, le stropeşti cu bere şi torni o cană cu apă. Pui scorţişoara ruptă în bucăţi şi cuişoarele.
Decojeşti cartofii, îi speli şi îi tai în cubuleţe. Ii aşezi în tavă în jurul bucăţilor de carne.
Acoperi tava cu folie de aluminiu, o înţepi în câteva locuri, cu un vârf de cuţit şi introduci tava în cuptorul încins, pentru 20-30 de minute.
Indepărtezi cu grijă folia şi mai laşi tava 10 minute în cuptor, ca să se rumenească.
Dacă e nevoie, mai adaugi puţină apă
Pui cu bere, scortisoara si curry
Pofta buna!
Cartofi mov la cuptor cu ierburi aromatice
Cartofi mov la cuptor cu ierburi aromatice din: cartofi moc, ulei de masline, cimbru, rozmarin, sare, piper, usturoi, frunze de patrunjel. Ingrediente: 500 g cartofi mov 2 linguri ulei de măsline 1 linguriță cimbru uscat 1 linguriță rozmarin uscat 1 linguriță sare ½ linguriță piper negru proaspăt măcinat 3 căței de usturoi, mărunțiți O […]
Pui cu bere? In reteta asta mananci si bei la un loc :))