Pui brasovean
PrinteazaPui brasovean din: piept de pui, sote de ciuperci, cascaval, sare, piper.
- un piept de pui
- 150 g de sote de ciuperci
- 50 g caşcaval ras
- sare
- piper
Mod de preparare:
Mai întâi pregătim soteul de ciuperci. lntr-o cratiţă încinsă punem un pic de ulei în care călim o ceapă tăiată mărunt.
Când ceapa a devenit sticloasă adăugăm ciupercile tăiate julien, sărăm şi piperăm şi lăsăm pe foc până scade apa ce au lăsat-o ciupercile. Când este gata, dăm la o parte şi ne vom ocupa de pieptul de pui.
Dacă pieptul este cu os, îl vom dezosa. Carnea rezultată o vom împărţi în două. Fiecare bucată rezultată o vom desface în două, rezultând câte o inimioară.
Apoi ungem carnea cu un pic de ulei, sărăm şi piperăm şi o punem pe un grătar încins câte 5 minute pe fiecare parte.
Când este gata, punem pe o farfurie care să reziste la cuptor. Peste carnea friptă vom pune soteul de ciuperci, iar peste ciuperci presărăm caşcaval ras.
După ce am presărat caşcavalul, băgăm totul în cuptorul încins, cam 2 minute, pentru a se topi un pic caşcavalul. Se poate servi alături de un sos de roşii.
Pui brasovean
Pofta buna!