Pui ca pe Ialomita

Printeaza

Pui ca pe Ialomita din: pui, piept de pui, ficat de pui, fasole verde, ceapa, cartofi, mazare, morcovi, verdeata, untura, oua, sare, piper.

Ingrediente:Pui ca pe Ialomita

  • 1 pui de circa 2 kg
  • 750 g piept de pui
  • 250 g ficat de pui
  • 150 g fasole verde
  • 700 g ceapă
  • 1 kg cartofi
  • 150 g mazăre
  • 250 g morcovi
  • verdeaţă
  • 100 g untură
  • 2 ouă
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Pârleşti puiul, îl cureţi complet, îl speli bine şi îl pui la zvântat.

Tai ficatul şi pieptul în bucăţi mici, le căleşti împreună cu ceapa, le laşi să se răcorească şi le dai prin maşina de tocat, apoi adaugi piper, sare, ouă şi amesteci bine, până când se formează o pastă cu care umpli puiul. Coşi puiul, îl ungi cu untură, îl sărezi şi îl dai la cuptor.

Fierbi cartofii în coajă, iar morcovii tăiaţi rondele, îi fierbi separat. îi laşi să se răcească. Cureţi cartofii şi îi tai în felii egale. Ames­teci mazărea, fasolea verde, cartofii şi morcovii, pui sare şi unt pe deasupra şi dai totul la cuptor timp de încă 10 minute. Când puiul s-a rumenit, îl serveşti cu garnitură de legume şi cu salată verde.

Berea neagră sau vinul roze sec sunt potrivite acestui pre­parat culinar.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.