Sardine la Grătar cu Lămâie și Usturoi: o opțiune delicioasă și sănătoasă, perfectă pentru o cină ușoară sau ca aperitiv într-o seară de vară. Acest fel de mâncare mediteranean este apreciat pentru gustul său intens și beneficiile sale nutritive, inclusiv aportul bogat de acizi grași Omega-3. Timp de preparare Pregătire: 10 minute Gătire: 6-8 minute […]
Pui ca pe Ialomita
PrinteazaPui ca pe Ialomita din: pui, piept de pui, ficat de pui, fasole verde, ceapa, cartofi, mazare, morcovi, verdeata, untura, oua, sare, piper.
Ingrediente:
- 1 pui de circa 2 kg
- 750 g piept de pui
- 250 g ficat de pui
- 150 g fasole verde
- 700 g ceapă
- 1 kg cartofi
- 150 g mazăre
- 250 g morcovi
- verdeaţă
- 100 g untură
- 2 ouă
- sare
- piper
Mod de preparare:
Pârleşti puiul, îl cureţi complet, îl speli bine şi îl pui la zvântat.
Tai ficatul şi pieptul în bucăţi mici, le căleşti împreună cu ceapa, le laşi să se răcorească şi le dai prin maşina de tocat, apoi adaugi piper, sare, ouă şi amesteci bine, până când se formează o pastă cu care umpli puiul.
Coşi puiul, îl ungi cu untură, îl sărezi şi îl dai la cuptor.
Fierbi cartofii în coajă, iar morcovii tăiaţi rondele, îi fierbi separat. îi laşi să se răcească.
Cureţi cartofii şi îi tai în felii egale. Amesteci mazărea, fasolea verde, cartofii şi morcovii, pui sare şi unt pe deasupra şi dai totul la cuptor timp de încă 10 minute.
Când puiul s-a rumenit, îl serveşti cu garnitură de legume şi cu salată verde.
Berea neagră sau vinul roze sec sunt potrivite acestui preparat culinar.
Pofta buna!