Pui cacciatore cu vin
PrinteazaPui cacciatore cu vin din: ceapa, usturoi, ulei de masline, vin, rosii, busuioc, faina, pulpe de pui.
- 1 ceapă mare, tocata
- 3 căţei de usturoi, zdrobiţi
- ulei de măsline
- 1 pahar de vin alb
- 2 conserve de 400 g rosii decojite
- 1 mână mare frunze de busuioc, rupte
- făină
- 12 pulpe de pui (amestec de pulpe inferioare şi pulpe superioare), cu piele
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul a 180° C/gaz 4. Se prăjeşte ceapa în tei linguri de ulei de măsline până se înmoaie; se adaugă usturoiul şi se mai prăjeşte un minut.
Se toarnă vinul şi, când s-a evaporat pe jumătate, se adaugă roşiile; se asezonează după gust.
Se zdrobesc uşor cu lingura, apoi se lasă la fiert zece minute, până se transformă într-un sos gros.
Se ia de pe foc şi se adaugă jumătate din cantitatea de busuioc.
Se dă puiul prin făină, asezonată cu sare şi piper.
Se încingă ulei într-o tigaie, apoi se prăjeşte puiul pe ambele părţi, până devine rumen auriu.
Se pune puiul într-un vas termorezistent, se toarnă deasupra sosul de roşii şi se dă la cuptor timp de 20-25 de minute, până se pătrunde bine toată carnea.
Inainte de a fi servit, se presară cu busuiocul rămas.
Pofta buna!