Pui cacciatore cu vin

Printeaza

Pui cacciatore cu vin din: ceapa, usturoi, ulei de masline, vin, rosii, busuioc, faina, pulpe de pui.

Ingrediente:Pui cacciatore cu vin

  • 1 ceapă mare, tocata
  • 3 căţei de usturoi, zdrobiţi
  • ulei de măsline
  • 1 pahar de vin alb
  • 2 conserve de 400 g rosii decojite
  • 1 mână mare frunze de busuioc, rupte
  • făină
  • 12 pulpe de pui (amestec de pulpe inferioare şi pulpe superioare), cu piele

 

 

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul a 180° C/gaz 4. Se prăjeşte ceapa în tei linguri de ulei de măsline până se înmoaie; se adaugă usturoiul şi se mai prăjeşte un minut.

Se toarnă vinul şi, când s-a evaporat pe jumătate, se adaugă roşiile; se asezonează după gust.

Se zdrobesc uşor cu lingura, apoi se lasă la fiert zece minute, până se transformă într-un sos gros.

Se ia de pe foc şi se adaugă jumătate din cantitatea de busuioc.

Se dă puiul prin făină, asezonată cu sare şi piper.

Se încingă ulei într-o tigaie, apoi se prăjeşte puiul pe ambele părţi, până devine rumen auriu.

Se pune puiul într-un vas termorezistent, se toarnă deasupra sosul de roşii şi se dă la cuptor timp de 20-25 de minute, până se pătrunde bine toată carnea.

Inainte de a fi servit, se presară cu busuiocul rămas.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.