Pui cu cardamom
PrinteazaPui cu cardamom din: ceapa, ardei gras, radacina de ghimbir, cardamom, unt, suc de portocale, sare, piper cayenne, fileuri de pui, miere, nuca de cocos si menta.
Ingrediente:
- 180 g ceapa
- 750 g ardei gras rosu
- 40 g radacina de ghimbir
- 12 capsule verzi de cardamom
- 70 g unt
- 400 ml suc de portocale
- sare
- piper Cayenne
- 4 fileuri de pui cu piele, a 175 g
- 2 linguri miere
- 50 g nuca de cocos
- 4 fire menta
Mod de preparare:
Se taie ceapa si ardeiul gras bucati. Ghimbirul se taie cuburi. Se piseaza capsulele de cardamom.
Se calesc toate in 40 g unt. Sucul de portocale se lasa sa fiarba pana ce-si reduce volumul la jumatate.
Se asaza intr-o forma termorezistenta. Se incinge cuptorul la 200C.
Se sareaza bucatile de carne si se prajesc in restul de unt. Se adauga miere si se tavalesc bine bucatile de carne.
Se asaza peste legume si se coace totul pe nivelul de jos al cuptorului circa 18 minute.
Se garniseste cu nuca de cocos.
Pui cu cardamom
Pofta buna!
Pui cu cardamom? nici macar nu stiu ce inseamna cardamomul, sau ce este…