Pui cu cardamom

Printeaza

Pui cu cardamom din: ceapa, ardei gras, radacina de ghimbir, cardamom, unt, suc de portocale, sare, piper cayenne, fileuri de pui, miere, nuca de cocos si menta.

Ingrediente:

  • 180 g ceapa
  • 750 g ardei gras rosu
  • 40 g radacina de ghimbir
  • 12 capsule verzi de cardamom
  • 70 g unt
  • 400 ml suc de portocale
  • sare
  • piper Cayenne
  • 4 fileuri de pui cu piele, a 175 g
  • 2 linguri miere
  • 50 g nuca de cocos
  • 4 fire menta

 

Mod de preparare:

Se taie ceapa si ardeiul gras bucati. Ghimbirul se taie cuburi. Se piseaza capsulele de cardamom.

Se calesc toate in 40 g unt. Sucul de portocale se lasa sa fiarba pana ce-si reduce volumul la jumatate.

Se asaza intr-o forma termorezistenta. Se incinge cuptorul la 200C.

Se sareaza bucatile de carne si se prajesc in restul de unt. Se adauga miere si se tavalesc bine bucatile de carne.

Se asaza peste legume si se coace totul pe nivelul de jos al cuptorului circa 18 minute.

Se garniseste cu nuca de cocos.

 

Pui cu cardamom

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Pui cu cardamom? nici macar nu stiu ce inseamna cardamomul, sau ce este…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.