Pui cu cartofi, bacon si rozmarin
PrinteazaPui cu cartofi, bacon si rozmarin din: cartofi noi, unt, rozmarin, sare, piper, pulpe de pui, bacon, marar.
Ingrediente:
- 1 kg cartofi noi
- 100 g unt
- rozmarin
- sare
- piper
- 4-5 pulpe de pui
- 200 g bacon
- mărar
Mod de preparare:
Cartofii îi speli bine şi îi tai în funcţie de mărime, în 2 sau 4. Baconul îl tai cuburi, îl căleşti câteva minute în tigaie, apoi îl amesteci cu cartofii, rozmarinul, sare şi piper.
Pui cartofii în tava ceramică, împreună cu o cescuţă de apă, iar peste ei aşezi pulpele de pui, spălate şi sărate. Untul îl tai cuburi şi îl aşezi printre cartofi.
Tai o bucată de hârtie de copt puţin mai mare decât tava, o uzi, o storci şi acoperi tava. Dai tava la coptor pentru 30 de minute, după care înlături hârtia şi laşi să se rumenească.
Pofta buna!
Arata foarte bine