Pui cu cartofi la cuptor – Reteta clasica si gustoasa

Printeaza

Pui cu cartofi la cuptor – Reteta clasica si gustoasa. Un preparat clasic al bucatariei romanesti, apreciat pentru simplitatea si savoarea sa.

Aceasta reteta aduce pe masa un fel de mancare reconfortant, cu arome intense, datorita combinatiei de carne de pui frageda si cartofi rumeniti, perfect condimentati.

Este o alegere ideala pentru pranzuri sau cine in familie, fiind usor de preparat si foarte gustos.

Ingrediente

  • 4 pulpe de pui (superioare si inferioare)
  • 1 kg cartofi (preferabil cartofi albi, fainosi)
  • 2 cepe mari, taiate rondele
  • 4 catei de usturoi, tocati fin
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita boia dulce
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • Sare si piper dupa gust
  • 200 ml supa de pui sau apa
  • Patrunjel proaspat tocat, pentru decor

Mod de preparare:

Pregatirea ingredientelor:

Preincalzeste cuptorul la 200°C. Spala si curata cartofii, apoi taie-i in cuburi sau sferturi, in functie de marimea lor.

Spala si usuca bine pulpele de pui. Condimenteaza-le cu sare, piper, boia si cimbru pe ambele parti.

Asamblarea preparatului:

Intr-o tava mare de copt, aseaza cartofii taiati si ceapa rondele. Presara deasupra usturoiul tocat si stropeste totul cu ulei de masline. Amesteca bine pentru ca legumele sa fie uniform acoperite cu ulei si condimente.

Aseaza pulpele de pui deasupra cartofilor si adauga supa de pui sau apa in tava, pentru a crea un mediu umed in care puiul si cartofii sa se gateasca uniform.

Coacerea:

Introdu tava in cuptorul preincalzit si coace timp de 45-50 de minute. Dupa primele 25-30 de minute, intoarce pulpele de pui pe cealalta parte pentru a se rumeni uniform.

Poti verifica puiul cu o furculita; daca zeama care curge este limpede, atunci este bine facut.

Daca doresti, poti mari temperatura la 220°C in ultimele 10 minute pentru a obtine o crusta mai crocanta.

Servirea:

Serveste puiul cu cartofi la cuptor cald, decorat cu patrunjel proaspat tocat. Acest preparat se potriveste de minune cu o salata verde sau muraturi.

Valori nutritionale (per portie)

  • Calorii: 480 kcal
  • Proteine: 30 g
  • Grasimi: 25 g
  • Carbohidrati: 35 g
  • Fibre: 5 g

Pui cu cartofi la cuptor – Reteta clasica si gustoasa

  • Timp de pregatire: 15 minute
  • Timp de gatire: 50 minute
  • Timp total: 65 minute

Puiul cu cartofi la cuptor este un fel de mancare clasic care nu dezamageste niciodata. Cu un minim de efort, poti obtine un preparat savuros, potrivit pentru orice masa in familie.

Urmeaza aceasta reteta simpla si bucura-te de un pranz sau o cina delicioasa, ce va fi apreciata de toti cei care o vor gusta.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.