Pui cu cartofi si naut
PrinteazaPui cu cartofi si naut din: lamaie, boia dulce, ulei de masline, cartofi, chorizo, usturoi, vin alb, supa de pui, sofran, naut, patrunjel, iaurt, paine.
- 2 lamai, 1 taiata in doua dupa ce ai ras coaja, cealalta taiata sferturi
- 1 pui
- 1 lingura boia de ardei dulce
- 3 linguri ulei de masline
- 850gr cartofi, cuburi
- 220gr chorizo
- 1 capatana usturoi, curatat
- 1 pahar vin alb
- 200ml supa de pui
- 2 vârfuri de cutit de şofran
- 2 conserve a câte 400g de năut, boabele scurse şi clătite
- 1 legătură de pătrunjel, tocat grosier
- 300g de iaurt
- pâine cu coajă crocantă, pentru servit
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 200°C. Introdu în cavitatea puiului jumătăţile de lămâie a cărei coajă ai ras-o în prealabil.
Combină 1 lingură de boia cu 1 lingură de ulei, sare şi piper. Freacă puiul cu acest amestec şi aşază-l apoi în mijlocul unei tăvi mari.
Tăvăleşte cartofii şi bucăţile de chorizo prin restul de ulei şi aşază-le în jurul puiului.
Acoperă totul cu o bucată mare de folie de aluminiu, ridicată ca un cort deasupra puiului, şi dă-l la cuptor 30 de minute.
Indepărtează folia, stropeşte puiul cu sosul strâns în tavă, apoi adaugă sferturile de lămâie şi căţeii de usturoi printre cartofi şi chorizo.
Coace puiul neacoperit timp de 30 de minute. Intre timp, combină vinul, cubul de supă şi 1 vârf de şofran.
Toarnă acest amestec în tavă, adaugând totodată năutul, sare şi piper şi amestecând totul bine.
Dă din nou tava la cuptor pentru ultimele 30 de minute.
Verifică dacă puiul s-a pătruns bine în interior, apoi adaugă pătrunjelul în tavă.
Incorporează in iaurt coaja rasă de lămâie, încă 1 vârf de şofran şi 1-2 vârfuri de boia şi serveşte-l alături de mâncarea din tavă.
Pui cu cartofi si naut
Pofta buna!