Pui cu cartofi noi si cirese

Printeaza

Pui cu cartofi noi si cirese din: cartofi, ceapa, telina, untdelemn, boia, sare, piper, pui, cimbru, suc de portocale, cirese sau vinete, visinata.

Ingrediente:

  • 500 g cartofi noi
  • 150 g ceapa mica de arpagic
  • 1/2 legatura de cozi de telina verde
  • 2 linguri de untdelemn
  • 1 lingurita de boia iute
  • sare
  • piper
  • 4 copane mari de pui
  • 2 lingurite de cimbru uscat
  • sucul de la 2 portocale
  • 2 pumni de cirese sau visine curatate de samburi si desfacute
  • 200 ml de visinata

 

Mod de preparare:

Pui cu cartofi noi si cirese: Se curata cartofii de coaja, se spala, se taie in patru. Se curata ceapa de arpagic, se taie in doua. Se spala tulpinile de telina si se taie fasii subtiri.

Untdelemnul, boiaua, sarea si piperul se amesteca pana devin o emulsie, cu care se ung copanele de pui. Se asaza pe tava aragazului, in cuptorul incins dinainte .

Dupa 15 minute de la bagarea in cuptor se adauga cartofii, cepele de arpagic, telina, cimbrul faramitat, zeama de portocala si 2-3 linguri de apa.

Se lasa alte 30 de minute in cuptor.

Cu 15 minute inainte de expirarea celor 30 de minute se adauga ciresele sau visinele rupte in doua si visinata usor indoita cu apa.

Se gusta de sare si de piper.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.