Pui cu cartofi la tavă

Printeaza

O reteta simpla si delicioasa de Pui cu cartofi la tavă din: cartofi, ulei de masline, pulpe de pui, ceapa, bacon, lamaie, oregano, vin si supa de pui.

Ingrediente:

  • 500 g cartofi, feliati subtire
  • 2 linguri ulei de masline
  • 6-8 pulpe superioare de pui, cu piele
  • 8 salote sau cepe mici
  • 100 g bacon, taiat cubulete
  • 1 lamaie, feliata
  • 5 fire de oregano
  • 100 ml de vin alb
  • 200 ml supa de pui

 

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 220°C/gaz 7. Aşază cartofii într-o tavă şi stropeşte-i cu 1 lingură de ulei, asezonează-i şi amestecă-i bine. Dă-i la cuptor 20 de minute, până când încep să se rumenească.

Asezonează carnea de pui şi aşaz-o în tava cu cartofi împreună cu şalotele, cubuleţele de bacon, feliile de lămâie şi oregano. Stropeşte totul cu uleiul rămas şi mai lasă la cuptor 20 de minute, apoi toarnă în tavă supa şi vinul şi dă totul la cuptor pentru încă 20 de minute.

Pui cu cartofi la tavă

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.