Pui cu cartofi

Printeaza

O reteta de pui cu cartofi din: cartofi, sare, pui, boia dulce, piper, ulei de masline, bacon si rozmarin.

Ingrediente:Pui cu cartofi

  • 700 g cartofi noi rosii
  • sare
  • 1 pui mare (circa1,4 kg)
  • 1 lingura boia dulce
  • piper
  • 4 linguri ulei de masline
  • 2 felii de bacon
  • 2 fire de rozmarin

 

Mod de preparare:

Se spală cartofii şi se fierb în apă cu sare cca 20 min. Se scurg, se decojesc. Se încinge cuptorul la 200°C. Se spală puiul, se şterge şi i se leagă picioarele şi aripile cu aţă, pentru a-şi păstra forma frumoasă la cuptor.

Se amestecă uleiul cu sare, piper şi boia şi se unge puiul de jur împrejur. Se îmbracă în felii de bacon şi se aşază într-o tavă unsă cu ulei, cu pieptul în jos; se coace cca 1 oră.

După 30 min. se întoarce puiul; se repartizează de jur împrejur cartofii şi rozmarinul şi se continuă coacerea, întorcând din când în când cartofii. Se ornează cu rozmarin proaspăt şi se serveşte.

Pui cu cartofi

Pui cu cartofi

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.