Pui cu cartofi
PrinteazaO reteta de pui cu cartofi din: cartofi, sare, pui, boia dulce, piper, ulei de masline, bacon si rozmarin.
- 700 g cartofi noi rosii
- sare
- 1 pui mare (circa1,4 kg)
- 1 lingura boia dulce
- piper
- 4 linguri ulei de masline
- 2 felii de bacon
- 2 fire de rozmarin
Mod de preparare:
Se spală cartofii şi se fierb în apă cu sare cca 20 min. Se scurg, se decojesc. Se încinge cuptorul la 200°C. Se spală puiul, se şterge şi i se leagă picioarele şi aripile cu aţă, pentru a-şi păstra forma frumoasă la cuptor.
Se amestecă uleiul cu sare, piper şi boia şi se unge puiul de jur împrejur. Se îmbracă în felii de bacon şi se aşază într-o tavă unsă cu ulei, cu pieptul în jos; se coace cca 1 oră.
După 30 min. se întoarce puiul; se repartizează de jur împrejur cartofii şi rozmarinul şi se continuă coacerea, întorcând din când în când cartofii. Se ornează cu rozmarin proaspăt şi se serveşte.
Pui cu cartofi
Pofta buna!