Rețeta Pilaf cu Pui – este un preparat clasic, apreciat pentru simplitatea și savoarea sa. Acest fel de mâncare este ideal pentru mesele de familie, oferind o combinație perfectă de carne fragedă de pui și orez aromat. Ingrediente Pentru 4 porții: 4 pulpe de pui sau 2 piepturi de pui mari 1 cană de orez […]
Pui cu ceapa si fasole verde
PrinteazaPui cu ceapa si fasole verde din: pui, ceapa, faina, ulei, fasole verde, rosii, bulion, condimente si marar verde.
Ingrediente:
- 1 pui mare
- 2 cepe
- 1 lingura faina
- 100 ml ulei
- 1,5 kg fasole verde
- 4-5 rosii
- 1 lingura bulion
- condimente, dupa preferinta
- marar verde tocat
Mod de preparare:
Puiul, curăţat şi spălat, îl tai în bucăţi şi îl prăjeşti uşor în ulei, după care scoţi bucăţile şi le aşezi într-o cratiţă.
In uleiul rămas căleşti ceapa tocată mărunt, apoi presari făina, amesteci puţin şi stingi cu bulionul subţiat cu apă.
Fierbi 15 minute, după care îl pui peste bucăţile de carne, potriveşti gustul cu condimente şi mai fierbi încă 30 de minute.
Intre timp, fasolea curăţată şi spălată o pui la fiert în apă clocotită, înfr-un vas acoperit cu capac.
Când este bine fiartă, strecori fasolea, o pui în cratiţa cu carne şi fierbi în continuare circa 20-25 de minute.
Cureţi roşiile de coajă, le tai felii şi le adaugi peste carne şi fasole, lei apoi cratiţa de pe plită şi o dai la cuptor, să mai fiarbă 10 minute.
Presari mărar şi servesti mâncarea fierbinte.
Pui cu ceapa si fasole verde
Pofta buna!
Spaghete cu sos Alfredo și pui
Spaghete cu sos Alfredo și pui – Acest preparat combină perfect paste al dente cu un sos bogat de smântână și parmezan, completat de pui fraged și aromat. Este o alegere ideală pentru cinele în familie sau ocaziile speciale, fiind atât sățios, cât și deosebit de delicios. Prepararea acestui fel de mâncare necesită ingrediente simple, […]