Pui cu ceapa verde si ardei gras
PrinteazaPui cu ceapa verde si ardei gras din: piept de pui dezosat, ceapă verde sau praz, ardei galbeni, ardei verzi sau portocalii, ardei roşii sau gogoşari, sos de soia, orez, ulei.
Ingrediente:
- 500 g piept de pui dezosat
- 4 fire de ceapă verde sau o legătură de praz
- 2 ardei galbeni
- 2 ardei verzi sau portocalii
- 2 ardei roşii sau gogoşari
- sos de soia
- orez, ulei
Mod de preparare:
Tai ceapa verde sau prazul rondele, iar ardeii fâşii. Dacă vrei să obţii un gust mai picant, adaugi şi un ardei iute, tăiat şi el rondele.
Tai puiul cubuleţe şi le stropeşti bine cu sosul de soia, apoi laşi carnea la marinat, aproximativ 10 minute.
Incingi uleiul în tigaie, adaugi puiul în sos de soia şi rumeneşti bine, până când devine maroniu şi fraged.
După ce acesta s-a rumenit, adaugi legumele tăiate peste carnea de pui şi mai laşi acoperit pe aragaz, la foc mic, încă 10 minute. La final, serveşti puiul cu garnitură de orez sau simplu.
Pui cu ceapa verde si ardei gras
Pofta buna!