Pui cerchez
PrinteazaPui cerchez
- 1 pui
- 3 catei de usturoi
- 250 gr nuca
- 1/2 piine veche
- 1 cescuta ulei de masline
- 1 virf de piper rosu (boia iute)
Mod de preparare:
Se alege un pui mediu, se curata, se spala si se fierbe o jumatate de ora. Se scoate si se lasa sa se raceasca.
Miezul de piinea veche, trei sferturi din nuca si usturoiul se sfarima cu blenderul si se amesteca cu 2 pahare din apa in care a fiert puiul (racita in prealabil).
Se mai amesteca 2 ture cu blenderul. Puiul racit se curata de piele si de oase si carnea se desface in fisii nu prea marunte. Fisiile de carne se combina cu amestecul din blender(Daca amestecul iese prea gros se mai poate adauga 1/2 pahar din supa de pui).
Se asaza in tava de servit si pe deasupra se presara restul de nuca maruntita (nu pisata). In uleiul de masline incins usor se amesteca boiaua iute si se toarna uniform peste amestec.
Cu muchia furculitei se fac santulete.
Pofta buna!