Pui chinezesc cu praz si sos dulce-acrisor
PrinteazaPui chinezesc cu praz si sos dulce-acrisor din: piept de pui, ardei graşi, sos de soia, vin, zahăr, sare, oţet, amidon dizolvate în apă, praz, ketchup, ulei.
Ingrediente:
- 700 g piept de pui
- 2 ardei graşi
- 3 linguri de sos de soia
- 2 linguri de vin
- 3 linguriţe de zahăr
- 1 linguriţă de sare
- 2 linguri de oţet
- 2 linguriţe de amidon dizolvate în apă
- 1 fir de praz
- 4 linguri de ketchup
- 150 ml ulei
Mod de preparare:
Taie pieptul în bucăţi. Toacă prazul mărunt. Amestecă prazul cu puiul, sarea, vinul şi lasă-le să se marineze zece minute. Incinge jumătate din cantitatea de ulei şi prăjeşte carnea.
Scoate pe un şervet absorbant. Toarnă cealaltă jumătate într-o tigaie wok. Adaugă sosul de soia, zahărul, oţetul, ketchupul şi ardeiul gras fâşii. Leagă cu amidonul şi toarnă 100 ml de apă.
Amestecă bine ca să nu rămână cocoloaşe. După ce dă în clocot, adaugă carnea prăjită şi lasă încă cinci minute la foc moderat. Serveşte puiul lângă o salată de crudităţi.
Pui chinezesc cu praz si sos dulce-acrisor
Pofta buna!