Pui chinezesc cu praz si sos dulce-acrisor

Printeaza

Pui chinezesc cu praz si sos dulce-acrisor din: piept de pui, ardei graşi, sos de soia, vin, zahăr, sare, oţet, amidon dizolva­te în apă, praz, ketchup, ulei.

Pui_chinezesc_cu_praz_si_sos_dulce_acrisor

Ingrediente:

  • 700 g piept de pui
  • 2 ardei graşi
  • 3 linguri de sos de soia
  • 2 linguri de vin
  • 3 linguriţe de zahăr
  • 1 linguriţă de sare
  • 2 linguri de oţet
  • 2 linguriţe de amidon dizolva­te în apă
  • 1 fir de praz
  • 4 linguri de ketchup
  •  150 ml ulei

Mod de preparare:

Taie pieptul în bucăţi. Toacă prazul mărunt. Amestecă prazul cu puiul, sarea, vinul şi lasă-le să se marineze zece minute. Incinge jumătate din cantitatea de ulei şi prăjeşte carnea.

Scoate pe un şervet absorbant. Toarnă cealaltă jumătate într-o tiga­ie wok. Adaugă sosul de soia, zahă­rul, oţetul, ketchupul şi ardeiul gras fâşii. Leagă cu amidonul şi toarnă 100 ml de apă.

Amestecă bine ca să nu rămână cocoloaşe. După ce dă în clocot, adaugă carnea prăjită şi lasă încă cinci minute la foc moderat. Serveşte puiul lângă o salată de crudităţi.

Pui chinezesc cu praz si sos dulce-acrisor

Pui_chinezesc_cu_praz_si_sos_dulce_acrisor

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.