Pui Chu Hou

Printeaza

Chu Hou era numele unui bucătar care lucra în apropierea provinciei Canton la începutul secolului XIX. Se crede că el a inventat atât faimoasa pastă de soia care poartă acelaşi nume, cât şi mai multe feluri de mâncare din carne de pui şi fructe de mare, pentru prepararea cărora se folosea această pastă.

Pasta de soia nu trebuie confundată cu sosul de soia, care este un condiment originar din Hong Kong, fabricat numai pentru piaţa occidentală.

Pasta de soia a lui Chu Hou era făcută din boabe de soia galbenă, seminţe de susan, făină, zahăr şi untură. Astăzi, multe feluri de pastă de soia se exportă în Occident, în compoziţia acestora folosindu-se uleiul în locul unturii.

Pasta Chu Hou se prăjeşte împreună cu puţin alcool, amestecând mereu. Apoi se adaugă supă de carne şi un pui, şi se lasă să fiarbă la foc mic. La un moment dat, puiul se scoate din supa, iar zeama rămasă se fierbe din nou.

Puiul se pune înapoi în supă, se fierbe din nou la foc mic, apoi se scoate iar. Această operaţiune se repetă de cinci ori, până când puiul este bine pătruns.

Zeama care a scăzut şi s-a îngroşat puţin se toarnă peste carnea de pui dezosată şi tăiată bucăţi.

Această mâncare se poate prepara şi cu carne de raţă, gâscă, porumbel sau fazan.

 

Pui Chu Hou

Pui Chu Hou

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.