Pui pe ciolan

Printeaza

Pui pe ciolan

Ingrediente:

  • piper
  • boia dulce
  • cimbru
  • 500 ml vin alb dulce
  • 50 g rachiu de mere
  • 50 g oţet de mere
  • 1 linguriţă miere
  • mărar
  • 1 ciolan afumat de porc de 1 kg
  • 1 pui mare, de 2 kg (sau 6-8 copane mari)

 

Mod de preparare:

Pui pe ciolan: Ciolanul se dezosează partea grasă, tăiată bucăţi cu şorici cu tot, se aşază pe fundul unei cratiţe şi se încinge uşor, cu puţină apă până începe să lase zeamă

Când s-a adunat ceva untură, se aştern peste şorici bucăţile deloc sărate (are sare ciolanul) de pui.

Ar fi perfect un pui mare de casă, cu carne dură (urât mi-e de cel hrănit cu polonicul de chimicale). Şi ar fi mai bine să fie mai mulţi pui, pentru că pe crişuri sunt la preţ copanele picioarele rămân partea cea mai bună pieptul obsesia fra­nţuzească  e bun doar la salate şi tocături pielea, târtiţa şi aripile  la mare preţ.

Peste copanele pipărate tare, în număr de vreo opt, frecate risipitor cu boia dulce şi cimbru, se aşază felii de carne din ciolan până devin un capac. Se mai presară ceva boia.

După aproximativ o oră şi jumătate de cuptor cu foc mic, în vas acope­rit, minunăţia e gata, dacă-i pui şi nişte verdeaţă, mărar tocat mărunt.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.