Pui cu ciuperci si castravete de mare
PrinteazaPui cu ciuperci si castravete de mare din: castravete de mare, ciuperci negre „hitachi”, carne de pui, morcovi, fatt choy, ghimbir, usturoi, ceapă verde, ulei, ulei de susan, sos de scoici, sos de soia, vin culinar, zahăr, carne de pui, sos negru de soia, apă, piper, mălai.
Ingrediente:
- 400 g castravete de mare, spălat şi scurs de apă, tăiat cubuleţe
- 6 ciuperci negre „hitachi”, bine înmuiate în apă
- 200 g carne de pui, tăiată felii groase
- 150 g morcovi, tăiaţi rondele
- 5 g fatt choy, înmuiat şi apoi scurs de apă
- o bucată ghimbir de 2 cm, tăiat feliuţe
- o linguriţă de usturoi tocat foarte mărunt
- o legătură ceapă verde, tăiată în bucăţi de câte 4 cm
- 2 linguri ulei
- 1 linguriţă ulei de susan
Pentru sos:
- 1 1/2 lingură sos de scoici
- 1/2 lingură de sos de soia
- 1 lingură vin culinar,
- 3/4 linguriţă zahăr
- 1/2 linguriţă carne de pui tocata fin
- 1/2 linguriţă sos negru de soia
- 300 ml apă
- un vârf de cuţit piper
Pentru îngroşare:
- un amestec de mălai (3/4 lingură) cu apă (1 lingură)
Mod de preparare:
In uleiul de susan bine încins într-o tigaie se sotează laolaltă ghimbirul, usturoiul şi ceapa verde, lăsându-se până încep să îşi degajă aroma.
Se adaugă castravetele de mare şi ciupercile agitând vasul spre a se sota uniform. Se adaugă toate, ingredientele în acest sos, se acoperă vasul şi se lasă să fiarbă, la foc mic, aproximativ o jumătate de oră.
Adăugaţi puiul tăiat felii, morcovul şi fatt choy, lăsând totul pe foc încă aproximativ un sfert de oră, până ce carnea devine moale. Se adaugă sosul pentru îngroşare şi se amestecă uşor. Se serveşte imediat, fierbinte.
Pofta buna!