Pui cu ciuperci şi conopidă
PrinteazaPui cu ciuperci şi conopidă din: piept de pui, ciuperci, conopida, ceapa, usturoi, cimbru, ghimbir, amidon alimentar, ulei de masline, sos de soia, sare, piper, patrunjel.
- doi piepti de pui
- 500 g ciuperci
- 500 g conopida
- 3 cepe
- 8 catei de usturoi
- 5 g cimbru
- 10 g ghimbir ras
- 400 ml lapte de soia
- 1 lingura cu amidon alimentar
- 100 ml ulei de masline
- o lingura cu sos de soia
- sare
- piper
- patrunjel
Mod de preparare:
Piepţii de pui se spală, se taie înjumătăţi şi se ung cu ulei. Se condimentează, se frig pe grătarul încins şi se păstrează la cald.
Cepele şi patru căţei de usturoi se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt.
Se încinge puţin ulei într-o cratiţă, se prăjesc ciupercile până devin aurii, se adaugă conopida fiartă ruptă bucheţele, se condimentează şi se toarnă laptele de soia.
Se adaugă sosul de soia, se presară ghimbirul ras şi cimbrul, se lasă să fiarbă zece minute, apoi se adaugă amidonul dizolvat în puţină apă.
Se ţin pe foc până începe să se îngroaşe sosul, se toarnă într-un bol şi se lasă zece minute acoperite ca să se amestece aromele.
Se pun bucăţile de pui în farfurii, se aşază alături legumele şi se toarnă deasupra sosul.
Se serveste totul cald, presarat cu patrunjel proaspat tocat.
Pui cu ciuperci şi conopidă
Pofta buna!