Pui cu ciuperci mici
PrinteazaPui cu ciuperci mici din: pui, ciuperci, ceapa, unt, coniac, cartof, usturoi, apa, sare, piper, patrunjel.
Ingrediente:
- 1 pui
- 300 g ciuperci mici şi înfundate
- 1 ceapă
- 2 linguri cu unt sau 1 pahar cu ulei
- 3-4 linguri de coniac
- 1 cartof fiert
- 4-5 căţei de usturoi
- 1/2l apă caldă
- sare
- piper boabe
- pătrunjel
Mod de preparare:
Pui cu ciuperci mici: Curăţaţi puiul de fulgi şi tuleie, treceţi-l prin flacără mare, frecaţi uşor cu mălai, apoi spălaţi şi goliţi puiul.
Păstraţi măruntaiele pentru a le găti împreună cu restul păsării, iar ghearele şi capul le folosiţi pentru aspic.
Rumeniţi carnea în unt sau ulei după care o scoateţi pe platou mare. în restul grăsimii căliţi ceapa şi usturoiul 10 min.
Lucraţi cu vasul acoperit. Turnaţi în vas 1 cană cu apă caldă.
Puneţi peste ceapă carnea şi măruntaiele cu sare, piper boabe şi 1 cartof fiert trecut pe răzătoarea mare. Acoperiţi cu 1 cană cu apă caldă.
Pregătiţi ciupercile: spălaţi-le în 2-3 ape, scoateţi coaja subţire care le acoperă, separaţi codiţele şi răstumaţi-le pe toate în vasul cu came.
Fierbeţi cu vasul acoperit 1/2 oră, săraţi, adăugaţi câteva linguri de coniac şi mai fierbeţi 2-3 min.
Serviţi cu pâine proaspătă şi vin alb sau rose.
Pofta buna!