Pui cu ciuperci si mozzarella
PrinteazaPui cu ciuperci si mozzarella din: fileuri de piept de pui, ciuperci, mozzarella, ulei, smantana, vin, usturoi, boia, piper, sare.
- 4 fileuri de piept de pui
- 500 g ciuperci
- 400 g mozzarella
- 1 lingura ulei
- 100 ml smantana dulce pentru gatit
- 50 ml vin
- 2 catei de usturoi
- boia
- piper
- sare
Mod de preparare:
Tai fileurile în felii groase de 1 cm, le înveleşti în folie de plastic şi le baţi cu ajutorul ciocanului pentru şniţele. Le condimentezi şi le păstrezi 30 de minute în frigider. Cureţi, speli şi tai în cubuleţe ciupercile. Le căleşti într-o lingură de ulei, împreună cu un căţel de usturoi pisat.
Adaugi vinul şi laşi ciupercile să fiarbă în sos propriu, până când scad. Torni smântână, sărezi şi condimentezi după gust şi laşi să mai dea în câteva clocote. Frigi carnea de pui într-o tigaie antiaderentă, întorcând-o pe fiecare parte.
Le aşezi într-o tavă şi le acoperi cu felii subţiri de mozzarella. Introduci tava în cuptorul cald, până se topeşte brânza. Serveşti preparatul fierbinte, cu sosul de ciuperci şi, dacă doreşti, cu garnitură de cartofi copţi.
Pui cu ciuperci si mozzarella
Pofta buna!