Pui cu ciuperci si rozmarin
PrinteazaPui cu ciuperci si rozmarin din: pulpe de pui, ceapa, ciuperci, rosii, rozmarin, ulei, sare, piper asortat.
Ingrediente:
- 4 pulpe de pui
- 4-5 cepe mici
- 10 ciuperci
- 6 roşii mari
- 1 crenguta rozmarin
- 4-5 linguri ulei
- sare
- piper asortat
Mod de preparare:
Se curăţă şi se spală pulpele de pui, se pârlesc puţin pe flacără, se dau cu sare şi piper şi se pun în ulei la prăjit.
Se rumenesc bine pe ambele părţi. Se curăţă ceapa şi se pune întreagă peste pulpe în tigaie, la fel se pun şi ciupercile după ce au fost curăţate şi spălate bine.
Se amestecă până se înmoaie atât ceapa, cât şi ciupercile şi se mai lasă câteva minute la foc mic.
Roşiile se opăresc, se decojesc şi se zdrobesc cu blenderul.
Pasta de roşii obţinută se pune peste pulpe şi se mai lasă să dea în 2-3 clocote.
La sfârşit se pune crenguţa de rozmarin pentru a-i da un gust deosebit.
Dacă doriţi, puteţi să băgaţi mâncarea 20-30 de minute la cuptorul bine încins să se rumenească.
Pui cu ciuperci si rozmarin
Pofta buna!