Pui cu ciuperci si smantana
PrinteazaPui cu ciuperci si smantana din: carne de pui, ciuperci, smantana, unt, ceapa verde, usturoi, costita afumata, vin, galbenusuri, piper, sare, cimbru.
- 500 g carne de pui
- cate 300 g ciuperci si smantana
- 50 g unt
- 3 fire de ceapa verde
- 3 catei de usturoi
- 200 g costita afumata
- 200 ml vin alb
- 3 galbenusuri
- piper
- sare
- cimbru
Mod de preparare:
Cureţi şi speli legumele ş ciupercile. Porţionezi carnea şi rumeneşti bucăţile în unt topit. Scoţi carnea pe o farfurie şi, în untul rămas, căleşti ceapa curăţată şi tăiată mărunt. Când ceapa a devenit transparentă, stingi cu puţină apă fierbinte sau cu supă de legume şi pui din nou în vas carnea.
Adaugi usturoiul tocat mărunt, piper, cimbru şi sare după gust. Acoperi şi laşi la fiert 15-20 de minute. Torni smântână şi laşi să mai dea în câteva clocote.
Separat înăbuşeşti în unt costiţa tăiată în felii. Adaugi vinul şi laşi să fiarbă până când costiţa s-a frăgezit. Opăreşti ciupercile pentru 5 minute.
Intr-un vas termorezis- tent, aşezi în straturi alternative feliile de costiţă şi bucăţile de pui. Peste ultimul strat pui ciupercile, adaugi smântână rămasă de la pui şi pregăteşti un sos din zeama în care a fiert costiţa.
Pentru sos, amesteci zeama răcită de la costiţă cu gălbenuşurile bătute şi o torni peste ciuperci. Introduci vasul în cuptor pentru 30 de minute, până ce se leagă bine sosul. Serveşti preparatul cu mămăliguţă.
Pui cu ciuperci si smantana
Pofta buna!