Clatite cu ciuperci si pui din: ceapa, unt, ciuperci, piept de pui, vin alb sec, marar, oua, smantana, cascaval, piper, sare. Ingredinte: o ceapa o lingura unt o cutie conserva ciuperci 1 piept de pui fiert 1 pahar de vin alb sec o legatura marar 7 oua 200 gr. smantana cascaval piper sare […]
Pui cu ciuperci si soia
PrinteazaPui cu ciuperci si soia din: piept de pui, ceapa, morcov, ciuperci, ulei, usturoi, sos de soia.
Carnea de pui este o sursa excelenta de proteine, care ajuta la construirea si mentinerea masei musculare. O portie de 100 de grame de carne de pui furnizeaza aproximativ 30 de grame de proteine.
Carnea de pui are mai putine grasimi decat carnea rosie, ceea ce o face o optiune mai sanatoasa pentru cei care doresc sa reduca consumul de grasimi saturate. Este important sa retineti ca pielea de pui contine multe grasimi, deci este recomandat sa o indepartati inainte de a gati carnea.
Carnea de pui contine o serie de nutrienti importanti, cum ar fi vitaminele B6 si B12, niacina, seleniu si fosfor. Aceste substante nutritive sunt esentiale pentru sanatatea generala si functionarea sistemului nervos si cardiovascular.
Carnea de pui organica si fara hormoni poate fi o alegere mai sanatoasa, deoarece nu contine hormoni si substante chimice care sunt adaugate la hrana puiului pentru a creste mai repede.
Este important sa alegeti modalitati de preparare sanatoase, cum ar fi coacerea, sau gatirea la aburi, si sa evitati prajirea adanca sau prepararea in ulei, deoarece poate adauga grasimi nesanatoase.
Ingrediente:
- 1 piept de pui, taiat felii
- 1 ceapa, feliata
- 1 morcov, feliatPui cu ciuperci si soia
- 5-6 ciuperci, feliate
- 1 lingura ulei
- 1 catel de usturoi
- 2 linguri sos de soia
Mod de preparare:
Incalziti uleiul, sotati toate ingredientele timp de 13 minute, dati focul la mic si gatiti inca 15 minute.
Garnisiti cu soia si serviti.
Pofta buna!
poate iti place si:
Pofta buna!