Pui cu ciuperci si sos alb
PrinteazaPui cu ciuperci si sos alb din: piept de pui, cub concentrat de pui, ciuperci, muştar dulce sau iute, vin alb sau apă, smântână de gătit, pătrunjel, unt, piper
Ingrediente:
- un piept de pui
- un cub concentrat de pui
- o conservă mică ciuperci
- o lingură muştar dulce sau iute
- 100 ml vin alb sau apă
- 200 ml smântână de gătit
- câteva fire pătrunjel
- 45 g unt
- piper
Mod de preparare:
Se spală bine pieptul de pui si apoi se şterge cu un prosop absorbant de bucătărie.
Se feliază carnea de pui, iar bucăţile rezultate se pun la călit în unt. Se presară cu piper.
După ce carnea s-a rumenit, pe ambele părţi, se adaugă ; apa sau vinul si concentratul.
Se lasă la fiert 8 minute amestecând continuu. Se adaugă apoi ciupercile, smântână si mustarul şi se mai lasă 2 minute pe foc.
Se presară pătrunjel tocat, se dă vasul la cuptor si se mai lasă 10 minute.
Pui cu ciuperci si sos alb
Pofta buna!