Pui cu cocos în stil thailandez
PrinteazaPui cu cocos în stil thailandez din: dovleac, vanata, ulei de rapita, fulgi de cocos, pesmet, piept de pui, ou, rosii cherry si pasta rosie de curry.
- 1 dovleac placintar, curatat de coaja si seminte, taiat cubulete
- 1 vanata mare, taiata cubulete
- 1 lingura ulei de rapita
- 3 linguri fulgi de cocos
- 4 linguri de pesmet
- 4 piepti de pui, fara piele
- 1 ou, batut
- 300 g rosii cherry
- 2 linguri pasta rosie de curry
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 200°C/gaz 6. într-o tavă încăpătoare, tăvăleşte cuburile de dovleac şi vânătă prin ulei, apoi asezonează şi aşază-le într-un singur strat. Dă la cuptor 30 de minute, întorcându-le la jumătatea intervalului.
Amestecă într-o farfurie fulgii de cocos cu pesmetul şi puţină sare.
Trece puiul prin oul bătut şi presează-l în farfuria cu pesmet, pe ambele părţi, pentru a se acoperi complet. Scutură carnea, dacă este nevqie, pentru a înlătura excesul.
Adaugă roşiile şi pasta de curry peste legume şi amestecă bine.
Aşază bucăţile de pui deasupra şi dă totul la cuptor pentru încă 25 de minute, până când carnea se pătrunde complet. în acest interval, scutură tava o dată sau de două ori.
Presară coriandrul şi serveşte cu felii de lime.
Pui cu cocos în stil thailandez
Pofta buna!