Pui condimentat şi legume la grătar
PrinteazaO reteta simpla si delicioasa de Pui condimentat şi legume la grătar din: patrunjel, usturoi, paprica dulce, ulei de masline, chimion, scortisoara, piepr de pui, dovlecei si vinete.
- 3 linguri de pătrunjel proaspăt
- 1 lingură de usturoi pisat
- 1 lingură de paprica dulce
- 2 linguriţe de ulei de măsline
- 1 linguriţă de chimion
- 1/2 linguriţă de scorţişoară
- 700 g de piept de pui dezosat, fără piele
- 350 g de dovlecei medii, tăiaţi pe lungime cu grosimea de circa 1/2 cm
- 350 g de vinete mici, tăiate
Mod de preparare:
Amesteca pătrunjelul, usturoiul, paprica, chimionul, uleiul, scorţişoara, 1/2 linguriţă de sare de mare şi 1/4 linguriţă de piper negru, astfel încât să formeze o pastă. Unge puiul cu acest mix. Acoperă-l şi lasă-l deoparte 15 minute.
Pune în tigaia grill puţin ulei şi setează temperatura la intensitate medie. Unge legumele cu ulei de măsline şi presară 1/2 linguriţă de sare de mare şi 1/2 linguriţă de piper negru. Pune-le în tigaie.
Frige legumele şi puiul pe grătar, întorcându-le pe fiecare parte, până capătă o culoare maronie şi se pătrund complet, aproximativ 7-10 minute pentru legume şi 17 minute pentru carne. Inainte de tranşare, lasă puiul la răcit timp de 5 minute. Apoi pune-l pe farfurie alături de legume.
Pui condimentat şi legume la grătar
Pofta buna!