Pui condimentat
PrinteazaPui condimentat din: pui, pasta harissa, ulei de masline, seminte de chimen, seminte de coriandru, pasta tahina, iaurt, suc de lamaie si patrunjel.
- un pui de 1,4 kg
- 1 lingura pasta harissa
- 2linguri ulei de masline
- 1 lingurita seminte de chimen, zdrobite
- 1 lingurita seminte de coriandru, zdrobite
- 2 linguri pasta tahina
- 250 g iaurt
- sucul de la 1⁄2 lamaie
- o legatura patrunjel, tocat
Mod de preparare:
Cu un foarfece de bucatarie sau cutit ascutit, taie pe lung ambele laturi ale pieptului de pui. Intoarce-l si preseaza pe piept, sa se aplatizeze usor. Infige in pui 2 frigarui pe diagonala (ca sa il poti intoarce mai usor).
Freaca bine carnea de pui cu harissa, 1lingura ulei si semintele zdrobite si frige puiul cu pieptul in jos, pe gratar, acoperit, timp de 1 ora, intorcand la fiecare 10 min, pana cand carnea lasa o zeama limpede. Lasa sa stea cam 15–20 min.
Amesteca tahina, iaurtul, zeama de lamaie si restul de ulei si serveste cu carnea de pui.Presara patrunjel.
Pui condimentat
Pofta buna!
harissa se poate prepara si in casa, din ardei iute se face, nu?
o bucatica de pui condimentat bine as manca in fiecare zi 🙂
Arata foarte bine puiul condimentat