Pui cu conopidă

Printeaza

O reteta simpla de pui cu conopida din: pui, conopida, unt, faina, apa, smantana si sare.

Ingrediente:Pui cu conopidă

  • 1 pui
  • 1 conopidă mijlocie
  • 1 lingură unt

pentru sos:

  • 1 lingură unt
  • 1 lingură făină
  • 1 ceaşcă apă
  • 2-3 linguri smântână
  • sare

 

Mod de preparare:

Conopida o fierbi în apă cu sare, după ce ai cu­răţat-o şi desfăcut-o în bucăţele. Separat, înăbuşi în unt bucăţile de pui, împreună cu o ceapă tocată mărunt.

Faci un sos dintr-o lingură de unt şi una de făină, stingi cu o ceaşcă de apă în care a fiert conopida, adaugi smântână şi ames­teci bine totul.

Intr-o cratiţă, aşezi bucăţile de carne, apoi conopida, iar deasupra torni sosul, care nu tre­buie să fie gros. Potriveşti de sare şi laşi să fiarbă la foc mic.

Dacă nu pui smântână, poţi adăuga câteva picături de lămâie.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.