Pui cu conopidă
PrinteazaO reteta simpla de pui cu conopida din: pui, conopida, unt, faina, apa, smantana si sare.
- 1 pui
- 1 conopidă mijlocie
- 1 lingură unt
pentru sos:
- 1 lingură unt
- 1 lingură făină
- 1 ceaşcă apă
- 2-3 linguri smântână
- sare
Mod de preparare:
Conopida o fierbi în apă cu sare, după ce ai curăţat-o şi desfăcut-o în bucăţele. Separat, înăbuşi în unt bucăţile de pui, împreună cu o ceapă tocată mărunt.
Faci un sos dintr-o lingură de unt şi una de făină, stingi cu o ceaşcă de apă în care a fiert conopida, adaugi smântână şi amesteci bine totul.
Intr-o cratiţă, aşezi bucăţile de carne, apoi conopida, iar deasupra torni sosul, care nu trebuie să fie gros. Potriveşti de sare şi laşi să fiarbă la foc mic.
Dacă nu pui smântână, poţi adăuga câteva picături de lămâie.
Pofta buna!