Pui copt în bere

Printeaza

Pui copt în bere din: pulpe de pui, usturoi, bere, rozmarin, lamaie, boia iute, boia dulce, cimbru, ulei de masline, sare si piper.

Ingrediente:Pui_copt_în_bere

  • 4 pulpe de pui
  • 4-5 catei de usturoi
  • 1 doza de bere (330 ml)
  • 1 lingurita cu rozmarin
  • 1 lamaie
  • 1 lingurita cu boia iute
  • 1 lingurita cu boia dulce
  • 1 varf de cutit de cimbru
  • 2 linguri cu ulei de masline
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Spală pulpele, taie-le pe jumătate, apoi freacă- le bine cu un amestec de condimente (boia iute şi dulce, cimbru, piper, sare, rozmarin).

Toarnă ulei într-o tavă de cuptor, zeamă de lămâie, apoi adaugă căţeii de usturoi tăiaţi felii.

Pune pulpele, presară rozmarin şi toarnă încet printre bucăţi toată berea. Acoperă vasul cu folie de aluminiu şi dă-l la cuptorul încins vreme de o oră.

După o trei sferturi de oră, îndepărtează folia şi lasă la foc mic vreo 20 de minute, până scade sosul.

Se serveşte cu sote de legume.

Pui copt în bere

Pui_copt_în_bere

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Trebuie incercat puiul asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.