Pui copt în bere
PrinteazaPui copt în bere din: pulpe de pui, usturoi, bere, rozmarin, lamaie, boia iute, boia dulce, cimbru, ulei de masline, sare si piper.
- 4 pulpe de pui
- 4-5 catei de usturoi
- 1 doza de bere (330 ml)
- 1 lingurita cu rozmarin
- 1 lamaie
- 1 lingurita cu boia iute
- 1 lingurita cu boia dulce
- 1 varf de cutit de cimbru
- 2 linguri cu ulei de masline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Spală pulpele, taie-le pe jumătate, apoi freacă- le bine cu un amestec de condimente (boia iute şi dulce, cimbru, piper, sare, rozmarin).
Toarnă ulei într-o tavă de cuptor, zeamă de lămâie, apoi adaugă căţeii de usturoi tăiaţi felii.
Pune pulpele, presară rozmarin şi toarnă încet printre bucăţi toată berea. Acoperă vasul cu folie de aluminiu şi dă-l la cuptorul încins vreme de o oră.
După o trei sferturi de oră, îndepărtează folia şi lasă la foc mic vreo 20 de minute, până scade sosul.
Se serveşte cu sote de legume.
Pui copt în bere
Pofta buna!
Trebuie incercat puiul asta