Pui copt cu piure de telină si usturoi

Printeaza

O reteta delicioasa de pui copt cu piure de telina si usturoi din: pui, telina, usturoi, ulei, unt, sare si piper.

Ingrediente:Pui copt cu piure de telină si usturoi

  • 1 pui
  • 4 teline potrivite
  • 4 catei de usturoi
  • 4 linguri ulei
  • 2 linguri unt
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curatati puiul, spalati-l si taiati-l in bucati. Puneti-l la copt, dupa ce l-ati condimentat, intr-o tava unsa cu ulei, cu 100 ml apa.

Cuptorul trebuie incalzit la foc potrivit. Stropiti puiul din cand in cand cu zeama formata in tava.

Curatati telinele, taiati-le in cubulete si puneti-le la fiert in apa cu sare. Cand s-au inmuiat, scurgeti-le de apa si maruntiti-le cat mai fin.

Pentru a obtine un piure bun, adaugati 2 linguri unt si putina zeama in care au fiert.

Pisati usturoiul, frecati-l cu 1 lingura sare grunjoasa si cand acesta s-a dizolvat, adaugati cate putin, in fir subtire, ulei.

Pasta obtinuta amestecati-o cu piureul de telina. Scoateti puiul copt din cuptor si cat este cald, turnati peste el piureul de telina si usturoi.

Pui copt cu piure de telină si usturoi

Pui copt cu piure de telina si usturoi

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.