Pui copt cu piureu de telină si usturoi
PrinteazaPui copt cu piureu de telină si usturoi din: pui, telina, usturoi, ulei, unt, sare, piper.
- 1 pui
- 4 telina potrivite
- 4 catei de usturoi
- 4 linguri ulei
- 2 linguri unt
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curatati puiul, spalati-l si taiati-l in bucati. Puneti-l la copt, dupa ce l-ati condimentat, intr-o tava unsa cu ulei, cu 100 ml apa. Cuptorul trebuie incalzit la foc potrivit. Stropiti puiul din cand in cand cu zeama formata in tava.
Curatati telinele, taiati-le in cubuletele si puneti-le la fiert in apa cu sare. Cand s-au inmuiat, scurgeti-le de apa si maruntiti-le cat mai fin. Pentru a obtine un piure bun, adaugati 2 linguri unt si putina zeama in care au fiert.
Pisati usturoiul, frecati-l cu 1 lingura sare grunjoasa si cand aceasta s-a dizolvat, adaugati cate putin, in fir subtire, ulei. Pasta obtinuta, amestecati-o cu piureul de telina. Scoateti puiul copt din cuptor si cat este cald, turnati pentru el piureul de telina si usturoiul.
Pui copt cu piureu de telină si usturoi
Pofta buna!