Pui copt cu vinegretă

Printeaza

Pui copt cu vinegreta din: unt, suc de lamaie, salvie, pui, usturoi, cartofi, ardei rosii, rosii, supa de pui, dovlecei, mustar dijon, otet din vin rosu si ulei de masline.

 

Ingrediente:

  • 140g de unt, moale
  • sucul de la ½ lămâie
  • 1 legătură mică de salvie, doar frunzele, tăiate grosier
  • 1 pui întreg, de aproximativ 1,6 kg
  • 1 căpăţână de usturoi, separată în căţei de usturoi, cu tot cu coajă
  • 600g de cartofi mici, frecaţi cu peria, tăiaţi în jumătate dacă sunt mai mari
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 2 ardei roşii, tăiaţi pe jumătate, fără seminţe
  • 200g de roşii prunişoară, cu coaja crestată cu ajutorul unui cuţit
  • 300ml supă de pui
  • 4 dovlecei mari, tăiaţi în bucăţi

pentru vinegreta:

  • 1 linguriţă de muştar Dijon
  • 1 lingură de oţet din vin roşu
  • 3 linguri ulei de măsline

 

Mod de preparare:

Se încălzeşte cuptorul la 180º C/gaz 4. Se amestecă untul cu sucul de lămâie şi salvia.

Se îndepărtează cu grijă pielea puiului cu ajutorul mâinilor – se începe de la partea de jos a piepţilor, cu mişcări circulare în jurul copanelor, cu grijă să nu se rupă.

Se freacă cu unt partea de sub piele. Se asezonează cavitatea puiului şi se umple cu jumătate din căţeii de usturoi. Se aşază cartofii şi câţiva dintre căţeii de usturoi rămaşi într-o tavă mare de copt, se toarnă jumătate din uleiul de măsline şi se pune puiul deasupra.

Se umple fiecare jumătate de ardei roşu cu un căţel de usturoi zdrobit şi un sfert din roşiile prunişoară, se presară uleiul de măsline rămas şi se asezonează.

Se aşază ardeii în jurul puiului şi se toarnă deasupra supa.

Se coace puiul 1 oră şi 50 de minute sau până când sucurile sunt transparente. Se adaugă dovleceii după 1 oră, amestecându-i cu uleiul din tavă.

Se scoate puiul din cuptor şi se lasă deoparte 30 de minute, apoi se aşază împreună cu legumele pe un platou pentru servit.

Se amestecă muştarul cu oţetul de vin roşu, uleiul de măsline şi se asezonează. Se înlătură orice exces de grăsime din sucurile din tigaie şi se aşază într-o crăticioară.

Se aduce la punctul de fierbere, se dă la o parte de pe foc şi se amestecă în vinegretă. Se presară peste pui şi legume, apoi se serveşte.

 

Pui copt cu vinegretă

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.