Pui cremos cu sparanghel şi tarhon
PrinteazaO reteta de pui cremos cu sparanghel si tarhon din: cartofi noi, piept de pui, ulei de floarea soarelui, ceapa, usturoi, supa de pui, tarhon, sparanghel si smantana.
- 500 g cartofi noi, taiati pe jumatate
- 4 piepti de pui, fara piele, fara os
- 1 lingura ulei de floarea soarelui
- 1 ceapa mare, tocata
- 2 catei de usturoi, zdrobiti
- 350 ml supa de pui
- 1 legatura mica de tarhon, proaspat
- 175 g de sparanghel, curatat de partea lemnoasa
- 3 linguri smantana
Mod de preparare:
Se pun cartofii intr-o cratita mare cu apa clocotia si se fierb 8-10 minute, pana cand se inmoaie. Apoi se scurg si se pasteaza la cald in cratita. Se asezoneaza puiul cu piper negru proaspat macinat. Se încinge uleiul într-o tigaie nonaderentă. Se sotează puiul cu ceapa şi usturoiul, timp de cinci minute, până se rumenesc bine. Se întoarce puiul o singură dată, dar ceapa se amestecă mai des.
Se toarnă peste pui supa, se adaugă două fire de tarhon şi se fierb la foc mic. Se lasă să clocotească puţin cinci minute, apoi se întoarce puiul pe cealaltă parte, se adaugă sparanghelul şi se mai ţin pe foc trei minute.
Se dă focul mai mare, se adaugă smântână şi tarhonul, se amestecă de câteva ori şi se serveşte alături de cartofii noi.
Pui cremos cu sparanghel şi tarhon
Pofta buna!