Pui crocant cu sos
PrinteazaPui crocant cu sos din: covrigei, pulpe superioare de pui, faina, oua, ulei de masline, mustar cu boabe, miere, otet si legume.
- 100 g covrigei
- 12 plpe superioare de pui, dezosate si fara piele
- faina, pentru tapetarea pulpelor
- 2 oua, batute cu furculita
- 1 lingura ulei de masline
- 100 ml de mustar cu boabe
- 4 linguri de miere
- 1 lingurita cu otet din vin alb
- legume verzi sau salata si cartofi, pentru servit
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 200°C. Mărunţeşte covrigeii în robotul de bucătărie sau într-o pungă de plastic peste care treci sucitorul de câteva ori.
Toarnă pesmetul astfel format pe o farfurie. Asezonează pulpele de pui, tăvăleşte-le prin făină, prin ou şi, la final, prin pesmet.
Pune-le într-o tavă, stropeşte-le cu ulei şi dă-le la cuptor 35 minute, până când devin crocante la exterior şi fragede în interior.
Intr-un bol mic, amestecă muştarul, mierea şi oţetul. Pune deoparte pentru prânz 4 pulpe.
Serveşte-le pe celelalte cu sosul proaspăt, alături de legume verzi sau de salată şi cartofi.
Pui crocant cu sos
Pofta buna!