Pui crocant iute cu salată guacamole şi tortilla

Printeaza

Pui crocant iute cu salată guacamole şi tortilla din: tortilla chips, boia de ardei iute, ou, avocado, rosii, ceapa rosie, lamaie.

Ingrediente:

  • 4 piepţi de pui fără piele
  • o pungă 200g de tortilla chips
  • 1 1/2 linguriţă boia de ardei iute
  • 1 ou, bătut
  • 2 avocado
  • 4 roşii
  • 1/2 de ceapă roşie
  • zeama de la 1 lămâie

Mod de preparare:

Incingeţi cuptorul la 220° C/gaz 6. Tapetaţi o tavă cu hârtie de copt. Aşezaţi fiecare piept de pui pe un tocător şi tăiaţi pe jumătate.

Sfărâmaţi 85g de tortilla (vezi sfatul din stânga) în bucăţi neregulate mici, apoi amestecaţi, într-un bol puţin adânc cu o linguriţă de boia şi puţină sare.

Daţi fiecare bucată de pui prin oul bătut. Amestecaţi restul de ou cu pesmetul de tortilla. In acest moment daţi fiecare bucată de pui prin pesmet, pentru a obţine o crustă neregulată.

Coaceţi carnea de pui în tavă 12 minute, până ce se pătrunde bine. între timp, tăiaţi avocadoul şi roşiile în bucăţi şi tocaţi ceapa în felii subţiri.

Intr-un mixer, amestecaţi restul de boia împreună cu zeama det lămâie, sare şi piper după gust, apoi adăugaţi avocadoul, roşiile şi ceapa.

Serviţi câte două bucăţi de pui crocant de persoană, cu o lingură de salată guacamole şi o mână de tortilla chips.

Pui crocant iute cu salată guacamole şi tortilla

Pui_crocant_iute_cu_salata_guacamole_si_tortilla

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.