Pui crocant cu sos de busuioc

Printeaza

Pui crocant cu sos de busuioc din: pui, ulei de masline, sare, piper, otet de vin rosu, patrunjel, busuioc, tarhon, usturoi, fulgi de ardei iute.

Carnea de pui este o sursă bună de proteine, vitamine și minerale, inclusiv vitamina B6, vitamina B12, niacină, seleniu și fosfor. În funcție de modul în care este preparată, carnea de pui poate fi o opțiune sănătoasă pentru o masă echilibrată.

Carnea de pui poate fi o opțiune sănătoasă pentru a vă asigura aportul de proteine. Deși carnea de pui conține grăsimi, majoritatea grăsimilor din carnea de pui sunt grăsimi nesaturate sănătoase. În plus, carnea de pui poate ajuta la menținerea sănătății oaselor și la creșterea masei musculare.

 

Ingrediente:Pui crocant cu sos de busuioc

  • 1 pui, taiat bucati
  • 1 lingura plus 1/4 ceasca ulei de măsline
  • sare și piper proaspăt măcinat
  • 2 linguri otet de vin rosu
  • 1 cană patrunjel, busuioc sau tarhon, tocate
  • 1/2 lingurita usturoi tocat
  • 1/2 lingurita fulgi de ardei iute

 

Mod de preparare:

Incalziti cuptorul la 200C.

Uscati carnea de pui cu prosoape de hartie si puneti intr-o tava. Ungeti 1 lingura ulei si asezonati cu sare si piper.

Dati la cuptor aproximativ 30 de minute.

Între timp, faceti sosul. La blender procesati busuiocul cu usturoi, fulgi de ardei rosu si otet de vin rosu, incorporati uleiul si amestecati bine.

Stropiti puiul in cuptor cu putin sos cu cateva minute inainte de a-l scoate.

Serviti puiul cald cu restul de sos.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Pulpe de pui crocante cu boia si fulgi de porumb

Pulpe de pui crocante cu boia si fulgi de porumb din: ciocănele pui, oua, bere, pesmet, boia iute, faina, cimbru, rozmarin, busuioc, fulgi porumb, ulei, sare, piper. Ingrediente: 6 ciocănele pui 3 ouă 200 ml bere 300 g pesmet 1 linguriţă cu vârf boia iute 200 g făină 1 lingură condimente amestecate: cimbru, rozmarin, busuioc 300 g fulgi […]

 

Pui crocant cu parmezan

Piept de pui crocant cu legume si cimbru

Piept de pui crocant cu legume si cimbru din: fenicul, rosii cherry, cartofi, oua, amidon, sare, piper, nucsoara, unt, supa, piept de pui, faina, cimbru, ulei.   Ingrediente: 4 bulbi mici de fenicul 250 g rosii cherry 400 g cartofi 2-3 oua 1 lingurita amidon sare piper nucosra rasa 2 linguri unt 250 ml supa […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.