Pui in crusta de alune

Printeaza

Pui in crusta de alune din: piept de pui, ardei capia, alune de padure, branza topita, cimbru, legume deshidratate, sare, piper, ulei de masline, vin, boabe de piper, foi de dafin, usturoi.

Ingrediente:Pui_in_crusta_de_alune

  • 1 piept mare de pui
  • 1 ardei capia rosu
  • 200 g alune de padure
  • 150 g branza topita sau cascaval
  • cate 1 lingurita cimbru uscat si legume deshidratate
  • sare
  • piper
  • 50 ml ulei de masline
  • 200 ml vin alb
  • cateva boabe de piper negru
  • 2-3 foi de dafin
  • 2-3 catei de usturoi

 

Mod de preparare:

Speli pieptul de pui, îl laşi să se scurgă şi îl cureţi de oase. îl întorci pe par­tea cu pielea, astfel încât partea pe care a fost osul să fie în sus.

Crestezi uşor pieptul, pe lungime, îl pre­sari cu sare, piper şi con­diment şi, în crestături, pui cubuleţe de ardei roşu.

Strângi cu grijă, dinspre margini către interior şi prinzi cu 2 scobitori. Aşezi bucata de carne cu scobitorile spre tăviţă. Crestezi carnea la supra­faţă, în 4-5 locuri, fără să ajungi la ardeiul din interi­or.

Stropeşti cu uleiul de măsline, apoi sărezi şi condimentezi după gust.

Torni în tăviţă vinul alb şi presari boabele de piper, căţeii de usturoi feliaţi, foile de dafin rupte în bucăţi şi un praf de sare. Acoperi tava cu folie de aluminiu şi o introduci în cuptor, la foc mediu.

După 20 de minute, în­depărtezi folia de aluminiu, stropeşti carnea cu sosul din tavă şi laşi pieptul să se rumenească.

Imbraci pieptul rumen în felii de brânză topită sau caşcaval şi introduci din nou tava în cuptor, pentru 2-3 minute.

Scoţi apoi tava şi pre­sari pieptul cu miez de alune puţin prăjit şi mărunţit.

După ce s-a mai răco­rit, îndepărtezi scobitorile şi tai carnea în felii de 1 cm. Le stropeşti cu sos.

Pui in crusta de alune

Pui_in_crusta_de_alune

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.