Pui în crustă condimentată şi salată asiatică
PrinteazaO reteta de pui in crusta condimentata si salata asiatica din: piept de pui, ulei de susan, fulgi de chilli, zahar brun, sos de soia, zeama de lamaie, varza, ceapa rosie, ardei chilli, coriandru si sare.
- 4 piepti de pui dezosati si fara piele
- 2 linguri ulei de susan
- cate 1 lingurita fulgi de chilli, seminte de chimion si piper Sichuan
- 3 linguri de zahar brun
- 3 linguri sos de soia
- zeama de la 1 lamaie, plus felii de lamaie pentru servire
- 1/2 varza mica, feliata fin
- 1 ceapa rosie, feliata
- 1 ardei chilli, fara seminte si tocat
- 1 legatura mica de coriandru, pentru servire
- sare
Mod de preparare:
Se crestează fiecare piept de pui pe lungime (fără a tăia complet) şi se deschide ca o carte. Se acoperă cu folie alimentară şi se aplatizează cu sucitorul sau cu bătătorul de şniţele. Apoi se stropeşte carnea cu două linguriţe de ulei de susan.
Se zdrobesc în mojar fulgii de chilii, seminţele de chimion şi piperul, dar amestecul nu trebuie să fie foarte fin. Se asezonează carnea de pui cu sare şi amestecul de condimente şi se lasă la frigider.
Intr-un bol, se amestecă restul de ulei de susan, sosul de soia şi zeama de lămâie. Se pun varza, ceapa şi ardeiul chilii într-un bol mai mare. Se toarnă peste ele jumătate din cantitatea de dressing şi se amestecă bine. Dressingul rămas se foloseşte ca sos pentru înmuiat bucăţile de pui.
Se încinge cuptorul pe funcţia grill. Se aşază puiul într-o tavă tapetată cu folie de aluminiu şi se dă sub grill trei-patru minute pe fiecare parte, până se pătrunde. Se serveşte alături de salată, felii de lămâie, coriandru presărat şi boluri mici cu sos.
Pui în crustă condimentată şi salată asiatică
Pofta buna!
Vreau si eu din puiul asta 🙂 Arata foarte bine