Pui în crustă de mirodenii
PrinteazaO reteta de pui in crusta de mirodenii din: unt, usturoi, piept de pui, pesmet, faina, oua, boia de ardei dulce, cimbru, patrunjel si ulei.
- 125 g unt, inmuiat
- 4 catei de usturoi, zdrobiti
- 6 bucati piept de pui, fara os si piele
- 200 g pesmet
- 4 linguri faina
- 2 oua, batute
- 1 lingurita boia de ardei dulce
- 1 lingura cimbru uscat
- 1 lingura patrunjel uscat
- 200 ml ulei pentru prajit
Mod de preparare:
Preincalzeste cuptorul la semnul 6/200˚ C. Amesteca untul cu usturoiul zdrobit si patrunjelul, asezoneaza cu sare si piper. Pune amestecul intr-o folie adeziva, apoi ruleaza modeland astfel incat sa rezulte forma unui salam subtire. Da la frigider sa se intareasca.
Cu un cutit cu lama subtire, cresteaza fiecare bucata de piept de pui, astfel incat sa poti umple crestatura respectiva. Taie felii „salamul“ de unt cu mirodenii si pune cate una-doua felii in fiecare crestatura. Da bucatile de pui prin faina.
Amesteca pesmetul cu boiaua de ardei si cu cimbrul uscat, asezoneaza cu sare si piper. Trece fiecare bucata de pui mai intai prin oul batut, apoi prin pesmetul cu mirodenii, fara sa indepartezi felia de unt din crestatura.
Incinge bine uleiul si prajeste carnea de pui timp de trei minute pe fiecare parte. Apoi pune-le intr-o tava de copt si coace la cuptor cam 20 minute. Serveste cu salata verde sau cu legume coapte.
Pui în crustă de mirodenii
Pofta buna!