Pui în crustă de mirodenii

Printeaza

O reteta de pui in crusta de mirodenii din: unt, usturoi, piept de pui, pesmet, faina, oua, boia de ardei dulce, cimbru, patrunjel si ulei.

Ingrediente:Pui în crustă de mirodenii

  • 125 g unt, inmuiat
  • 4 catei de usturoi, zdrobiti
  • 6 bucati piept de pui, fara os si piele
  • 200 g pesmet
  • 4 linguri faina
  • 2 oua, batute
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 1 lingura cimbru uscat
  • 1 lingura patrunjel uscat
  • 200 ml ulei pentru prajit

 

Mod de preparare:

Preincalzeste cuptorul la semnul 6/200˚ C. Amesteca untul cu usturoiul zdrobit si patrunjelul, asezoneaza cu sare si piper. Pune amestecul intr-o folie adeziva, apoi ruleaza modeland astfel incat sa rezulte forma unui salam subtire. Da la frigider sa se intareasca.

Cu un cutit cu lama subtire, cresteaza fiecare bucata de piept de pui, astfel incat sa poti umple crestatura respectiva. Taie felii „salamul“ de unt cu mirodenii si pune cate una-doua felii in fiecare crestatura. Da bucatile de pui prin faina.

Amesteca pesmetul cu boiaua de ardei si cu cimbrul uscat, asezoneaza cu sare si piper. Trece fiecare bucata de pui mai intai prin oul batut, apoi prin pesmetul cu mirodenii, fara sa indepartezi felia de unt din crestatura.

Incinge bine uleiul si prajeste carnea de pui timp de trei minute pe fiecare parte. Apoi pune-le intr-o tava de copt si coace la cuptor cam 20 minute. Serveste cu salata verde sau cu legume coapte.

Pui în crustă de mirodenii

Pui în crustă de mirodenii

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.