O reteta simpla si delicioasa de pui in crusta de sare cu mujdei de usturoi din: pui, faina, sare grunjoasa, apa, sare, piper, rozmarin, usturoi, ulei de masline si iaurt. Ingrediente: 1 pui de aproximativ 2 kg 1 kg faina 1 kg sare grunjoasa 600 ml apa Sare Piper Rozmarin 1 capatana usturoi 1 lingurita […]
Pui in crusta de sare – reteta gustoasa
PrinteazaPui in crusta de sare din: pui, faina, sare grunjoasa, apa, sare, piper, rozmarin, usturoi, ulei de masline si iaurt.
- 1 pui
- 1 kg faina
- 1 kg sare grunjoasa
- 500 ml apa
- sare
- piper
- rozmarin
- 1 capatana usturoi
- 1 lingurita ulei masline
- Iaurt
Mod de preparare:
Se spala puiul bine si se lasa sa se usuce toata apa de pe el (poate fi invelit intr-un prosop absorbant de bucatarie).
Se prepara un aluat compact din sarea grunjoasa, faina si apa. Se imparte aluatul in doua.
Puiul se sareaza si pipereaza pe interior,iar apoi se adauga rozmarinul.
Se intinde o foaie groasa de aproximativ 1-2 cm grosime dintr-o bucata de aluat si se inveleste partea de jos a puiului.
Se intinde apoi cealalta bucata din aluat si se imbraca puiul pe deasupra.
Se incinge cuptorul la 180 grade.
Puiul se pune intr-o cratita unsa cu ulei si se da la cuptor pentru 1h 30 minute.
Se scoate apoi si se unge cu un galbenus de ou batut, dupa care se mai da la cuptor pentru aproximativ 15-20 minute. Se scoate din cuptor si se taie cu grija capacul format.
Se curata usturoiul, se piseaza, se adauga un praf de sare si un strop de ulei si se freaca bine.
Se adauga apoi iaurtul si se amesteca bine.
Puiul fierbinte se serveste cu mujdeiul de usturoi rece.
Pofta buna!
poate iti place si:
Aripioare de pui cu paprika
Aripioare de pui cu paprika din:aripioare de pui, ulei de masline, usturoi, sare, piper, paprika. Carnea de pui este o sursă bună de proteine, vitamine și minerale, inclusiv vitamina B6, vitamina B12, niacină, seleniu și fosfor. În funcție de modul în care este preparată, carnea de pui poate fi o opțiune sănătoasă pentru o masă […]
Pofta buna!