Pui in crusta de sare
PrinteazaPui in crusta de sare din: sare grunjoasa, seminte de fenicul, oua, lamai, piper boabe, cimbru, ulei de masline, pui, patrunjel, usturoi.
- 3 kg sare grunjoasa
- 8 linguri seminte de fenicul, zdrobite
- 2 oua, batute
- 2 lamai, taiate in jumatate
- 1 lingura de piper boabe
- 1 legatura de cimbru proaspat
- ulei de masline
- 1 pui de 2 kg
- 1 legatura de patrunjel, maruntit
- 8 catei de usturoi, zdrobiti in coaja
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 200°C. Puneti toata sarea intr-un castron, impreuna cu semintele de fenicul, ouale, sucul de lamaie (pastrati coaja), piperul boabe si 1 pahar cu apa, apoi amestecati.
Zdrobiti cimbrul intr-un mojar si turnati peste el vreo 2 linguri mari de ulei de masline.
Amestecati bine compozitia si frecati puiul peste tot cu acest ulei aromat, iar la sfarsit introduceti in interiorul puiului ceea ce mai ramane, adaugand patrunjelul, usturoiul si jumatatile de lamai stoarse.
Esential este sa indesati bine amestecul in cavitatea puiului, astfel incat sa nu patrunda sare inauntru.
Luati 4 bucati lungi de folie de aluminiu si prindeti-le una de cealalta, astfel incat sa faceti o foaie lunga de aproximativ 1 m. Aşterneţi pe folie o treime din amestecul cu sare, intr-un strat gros de circa 2 cm.
Puneti puiul deasupra, apoi presarati in jurul acestuia si restul de sare. Pentru ca sarea e higroscopica, ar trebui sa se lipeasca de pui.
Cu grija, ridicati marginile foliei de aluminiu si prindeti-le strans deasupra puiului. Puteti detasa folia ramasa in plus, pentru ca acesta are doar rolul de a tine sarea pana se intareste.
Puneti puiul in cuptorul preincalzit si coaceti 2 ore, apoi scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca vreo 15 minute. Aduceti la masa impreuna cu salata si serviti imediat.
Pui in crusta de sare
Pofta buna!